duminică, 23 noiembrie 2014

Noemi Oncel



http://www.youtube.com/watch?v=JmfOzFzYumo


Când am creat acest blog, am spus de la început că aici voi vorbi numai despre oameni deosebiţi, întâlniţi de-a lungul anilor. 
Şi nu deosebiţi pentru că aşa spune toată lumea sau ar reprezenta figuri celebre ,ridicate de massmedia, ci  oameni distinşi care mi- au demonstrat că au calităţi  pe care vreau să vi le împărtăşesc şi vouă.
Cred că atenţia multora dintre noi se concentrează şi urmează  alegerile majoritare, de turmă, în urma manipulării subtile a diverse opinii împrăştiate prin diverse metode mai mult sau mai puţin permise.
Şi cred că, indiferent de opiniile majoritare,  mai există , deşi sunt rare,  măsuri pentru selecţie şi putere să distingem grâul de neghină , într- o realitate derutantă.

Astăzi vă voi vorbi despre Noemi şi despre ceea ce cred eu că îi trebuie unei femei pentru a avea o frumuseţe completă.
Frumuseţea unei femei, culeasă de ochiul sensibil al receptivităţii, va fi ,într- o viziune diversificată, raportată criteriilor de evaluare fizică, intelectuală şi spirituală.
 Această frumuseţe poate fi des contestată de cel care analizează. 
Frumuseţea însă, este sau nu este! 
Cel mult se pot modifica măsurile de evaluare , sporind sau nu, profunzimea locului de unde frumuseţea îşi are începutul.
Cum deosebeşti o femeie frumoasă de  una aparenţă?
Simplu. Îţi iei măsurile la tine şi eşti atent la atitudinea şi bogăţia spiritului creativ, cultivat şi definitivat , în orice conjunctura s- ar afla personajul de  care vrei să te convingi.
De Noemi nu ai cum să treci fără să remarci o personalitate aparte.
 Familia, activitatea, oamenii dragi,  chiar şi necunoscuţii care îi cer o părere sau ajutorul descoperă la Noemi o seriozitate nebănuită şi lucrurile făcute cu simţ de răspundere.
 Pe cât este de rafinată şi elegantă, imprimând un aer serios oricui  nu a  cunoscut- o până acum, pe atât de  credincioasă şi iubitoare, altruistă şi dreaptă,  este această femeie .
Noemi trăieşte într- o lume frumoasă, pe care are grijă să o păstreze intactă, sporindu- i teritoriul cu dragostea ei pentru tot ce înseamnă viaţă. 

Noemi este femeia cu o mie de calităţi pe care o admir sincer , pentru că din mulţimea lor, predomină omul corect şi generos care ştie ce vrea , fără să epateze şi fără să deranjeze , nici măcar cu un gând , pe cineva.


Femeia, prin natura ei , a fost creată să bucure ochii şi inima celui ce o poate iubi, pentru ca lumea să perpetueze , într- o ordine firească a vieţii.
Noemi are o familie minunată, în care fiecare dăruieşte şi trăieşte prin celălalt. O imagine de familie pe care au construit- o împreună, dovedind maturitate în alegerea potrivită pentru ca fiecare încercare să treacă mai uşor , iar la final să rămână spre admiraţie,  fructul copt şi parfumat al pomului sădit, crescut şi îngrijit  în grădina unor inimi extrem de frumoase: Angelina
Iar Liviu Oncel, soţul şi tatăl extrem de protector, face parte din bucuria unei vieţi reuşite a acestei femei.


O femeie adevărată trebuie să dea dovadă de înţelepciune şi perseverenţă , în orice situaţie . Chiar şi atunci când factorii din jur zdruncină liniştea construită cu tact.


Noemi ştie , printr-. o bunătate dreaptă , să fie femeia care pune punctul pe I şi care nu abuzează de nimic pentru a- şi crea confortul unui cămin şi activităţi ce o reprezintă până la cel mai nebănuit amănunt.
De mică lucra la un magazin pe care i l- a deschis tatăl său ,iar astăzi conduce o afacere care îi pune în evidenţă  arta şi sensibilitatea la frumos.
 Magazinul şi salonul de înfrumuseţare "Gia" au fost înfiinţate pentru  femeile de calitate din oraş care îşi selectează atent alegerile la haine şi produse de înfrumuseţare.
Noemi se ocupă de aceste investiţii, alături de soţul ei şi participă , în egală măsură cu "fetele" ei, angajate la societatea pe care o conduce.
 Ochiul fin al "patroanei" care nu agrează să o facă pe şefa , mai mult decât o atitudine "maternală"când este cazul, stabileşte cum trebuie să arate magazinul pentru ca cei care pătrund în incintă să poată să se orienteze , fără prea mult efort, la ce e mai potrivit, pentru a alege ţinuta prefectă.
Frumuseţea  însă , n- ar fi de ajuns , fără să izvorască din sublimul care o revarsă pe chip , în gesturi, în trăire, în făptuirea tuturor ce trec prin glasul şi mâinile celei ce este atât de...frumoasă!

Noemi Anca Oncel lasă acest sublim să - şi etaleze rostul, în fiecare loc unde trebuie să facă sau să spună ceva.
O cunosc pe Noemi de câţiva ani.
Ne- am întâlnit frecvent, povestind ore în şir , lucru ce mi- a permis să descopăr  în ea un model de feminitate care, de atunci şi  până astăzi, măcar o secundă, nu mi- a contrazis o părere bine conturată despre cine este omul Noemi Oncel.

 Un" vulcan "de pozitivitate, întotdeauna Noemi este o prezenţă plăcută de care cu greu te desprinzi .
Acasă la ea este gazda perfectă pentru rude, prieteni, angajaţi, astfel încât răstoarnă toate tiparele de selecţie şi colaborare cu aceştia. 
Atât la masă, la plimbare,  cât şi în concediu," fetele" ei, pe care le iubeşte la fel, participă la bucuria ei de a le răsplăti cu distracţia binemeritată.
La muncă seriozitate , la munte sau la mare, colectivul  împreună cu "şefa", se distrează !

Hotărâtă , energică, creativă, cu spirit de iniţiativă ,  un zâmbet toată, m- a cucerit de la prima vedere. 
Mai târziu am descoperit , pas cu pas, că este un exemplu de corectitudine şi altruism. Un vizionar cu spirit obiectiv, indiferent dacă situaţia o priveşte direct pe ea sau pe cei din jurul ei.
Noemi este femeia de afaceri care excelează în toate activităţile pe care le are şi care acasă este gospodina desăvârşită, mama atentă la tot , soţia pe care şi- ar dori- o orice bărbat, şi nu în ultimul rând,  fiica unor părinţi care se bucură de investiţia majoră , făcută cu dragoste, ce astăzi le mulţumeşte, indirect, prin exemplul ei de FEMEIE!

Un copil reuşit înseamnă dragoste şi perseverenţă în creşterea lui, armonie familială într- o artă de a trăi.
Noemi, Liviu şi Angelina , o familie unde zâmbetul face  dovada alegerilor corecte , într- un mod de viaţă unde se gândeşte liber, se iubeşte şi se face ce trebuie!
Mă bucur să particip la bucuria lor , să asist la miile de feluri în care îşi dovedesc capacităţile  , ca oameni îndeosebi, ca părinţi, prieteni şi oameni ce- şi iubesc profesia.
Cu un potenţial remarcant şi model de viaţă deosebit, consider că reprezintă o familie care poate depăşi , în orice conjunctură , fiece încercare.            
 Pe toţi 3,  îi  admir şi îi felicit pentru tot ceea ce sunt! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu